Wanssum vanuit de lucht.
Wanssum vanuit de lucht. Foto: Paul Poels

Opening centrum Wanssum

Algemeen

In juni 2018 ging het centrum van Wanssum op de schop. De afgelopen 2,5 jaar heeft Wanssum een grote transformatie ondergaan. De huidige werkzaamheden verlopen voorspoedig. Mooder Maas ligt dan ook voor op schema. De komende weken worden de werkzaamheden afgerond en op vrijdag 20 november wordt het centrum van Wanssum weer opgesteld.

Mooder Maas heeft deze week de laatste bestrating, het asfalt en de markeringen aangebracht. In de week van 9 tot 16 november wordt de beplanting aangebracht en op vrijdag 20 november worden aan het einde van de dag de Venrayseweg en Brugstraat weer opengesteld voor verkeer.

Loopvlonder
De loopvlonder in de jachthaven is momenteel nog niet toegankelijk. Zodra de verlichting is aangebracht, wordt de loopvlonder opengesteld voor gebruik. Dit zal naar verwachting begin december zijn.

Transformatie
De afgelopen jaren is het centrum van Wanssum volledig opnieuw ingericht. Mooder Maas richtte de jachthaven opnieuw in en versterkte en verhoogde de dijken. De doorstroomopening naar het Molenbeekdal is verbreed. De nieuwe brug Over ’t Broek en de twee nieuwe brugpleinen zorgen voor een grote transformatie voor Wanssum. Benieuwd naar de foto’s van de afgelopen jaren? Neem een kijkje op www.ooijen-wanssum.nl.

Uit de krant