Logo peelenmaasvenray.nl
<p>F-35 oefent twee weken op vliegbasis Volkel.&nbsp;</p>

F-35 oefent twee weken op vliegbasis Volkel. 

Foto: Media Centrum Defensie (MCD).

F-35 oefent twee weken in regio

Vliegers en grondpersoneel van de Koninklijke Luchtmacht trainen van maandag 9 november tot en met vrijdag 20 november 2020 met hun F-35 jachtvliegtuigen vanaf vliegbasis Volkel. 

De oefening van het Leeuwarden F-35 squadron op Volkel maakt onderdeel uit van het stappenplan dat leidt tot een initiële uitzendcapaciteit van het squadron eind 2021. De verplaatsingsoefening valt in de periode waarin er ook getraind wordt in het vliegen bij duisternis. De vliegbewegingen van de F35 kunnen mogelijk ook waarneembaar zijn in Noord-Brabant en het noorden van Limburg. Daarnaast wordt er gevlogen in het noorden van Nederland. De oefening Frisian Lightning II is de tweede in een reeks oefeningen die volgens Defensie belangrijk zijn in de zogeheten ‘road to IOC’. Deze Initial Operational Capability (IOC) staat gepland voor eind 2021 en betekent dat het squadron in staat is om kortstondig een eenheid van vier F-35’s, inclusief personeel en materieel, waar dan ook ter wereld, in te zetten. Om besmettingen van het coronavirus tegen te gaan worden de Leeuwarder militairen zoveel mogelijk gescheiden van het personeel van vliegbasis Volkel.

Vanwege operationele redenen of onvoorziene omstandigheden kan van bovenstaande planning worden afgeweken, zo meldt Defensie. Meer weten over vliegbewegingen? Kijk dan op www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS-teletekstpagina 766. Klachten kunnen worden ingediend via www.luchtmacht.nl/geluidshinder.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten