Burgemeester Winants: "Gelukkig is het in Venray rustig, maar ook wij maken ons zorgen over de toenemende onverdraagzaamheid."
Burgemeester Winants: "Gelukkig is het in Venray rustig, maar ook wij maken ons zorgen over de toenemende onverdraagzaamheid." Archieffoto Peel en Maas

Burgemeester, politie en geestelijken in Venray veroordelen aanslagen

Algemeen

De gemeente Venray, de politie en de geloofsgemeenschappen in Venray veroordelen alle vormen van terrorisme en roepen op tot verdraagzaamheid en onderling respect. 


‘Aanslagen, ditmaal in Parijs en in Wenen. Geweld tegen christenen, moslims en joden. Antisemitisme, islamofobie, racisme. Het lijkt alsof de wereld in brand staat. Maar dat is niet zo. Gewelddadige extremisten willen ons dat doen geloven. Ze willen verdeeldheid zaaien en groepen goedwillende burgers tegen elkaar opzetten. Gelukkig is het in Venray rustig, maar ook wij maken ons zorgen over de toenemende onverdraagzaamheid. Wij nemen eensgezind afstand van de lafhartige terreurdaden, uit naam van welke religie of overtuiging dan ook gepleegd. Het gemeentebestuur van Venray, de imams, priesters en dominees in de gemeente en de Venrayse politie staan voor een vreedzame samenleving, waarin plaats is voor iedereen en waarin we respect hebben voor ieders mening of overtuiging, maar waarin geen plaats is voor onverdraagzaamheid en geweld. Daar zullen wij gezamenlijk aan blijven werken, in deze Week van Respect, maar ook daarna. Het project #RespectOn eindigt deze week, maar de aandacht voor respect en verdraagzaamheid blijft onverminderd bestaan’, meldt burgemeester Winants, mede namens de islamitische en christelijke geloofsgemeenschappen en de politiebasiseenheid Venray-Gennep, in een gezamenlijke verklaring.

Uit de krant