YouTuber Dylan Haegens uit Venray presenteert zijn tweede stripboek.
YouTuber Dylan Haegens uit Venray presenteert zijn tweede stripboek. Foto: Tim Schoeber.

Dylan Haegens brengt tweede stripboek uit

Algemeen

Na het succes van het eerste stripboek, dat in 2017 uitkwam, brengt YouTuber Dylan Haegens deze week zijn tweede stripboek uit. 

Van het eerste boek werden meer dan 25.000 exemplaren verkocht: reden genoeg om een tweede editie te maken. Rick Vermeulen, animator en designer van Haegens Media, heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het nieuwe stripboek. Naast Vermeulen is er nog een andere Venraynaar die een aandeel had bij de vormgeving van het stripboek. Pieter Rongen is stagiair bij Haegens Media en heeft als een van zijn eerste opdrachten Rick Vermeulen mogen helpen met het inkleuren van alle tekeningen.

Naast het tekenen van het stripboek, speelt Rick Vermeulen ook een belangrijke rol in het verhaal. In het tweede stripboek zijn namelijk weer veel nieuwe verhalen te lezen over de avonturen van Dylan, Marit, Rick en Teun. Dit keer in een nieuw jasje, want voor de tweede editie heeft Rick Vermeulen een nieuwe stijl toegepast waarbij de karakters nog beter tot hun recht komen.

Ter gelegenheid van de presentatie van het eerste stripboek hield Team Dylan Haegens een stripboektour. Tijdens deze tour gingen ze langs bij verschillende boekhandels. Hier konden fans hun boek laten signeren. Zo’n lancering zit er dit jaar vanwege corona helaas niet in, daarom is ervoor gekozen om de stripboektour op een andere manier vorm te geven. Door middel van een pre-order-actie konden fans zich aanmelden om kans te maken op een ontmoeting met Dylan en zijn team.

Op zaterdag 7 november trekt Team Dylan Haegens door het land om een aantal winnaars van deze actie te verrassen. Het stripboek is verkrijgbaar in de (online) boekhandels en in de webshop van Dylan Haegens.

Uit de krant