Mirthe van Doornik houdt op zondag 8 november  een lezing in de Venrayse bibliotheek.
Mirthe van Doornik houdt op zondag 8 november een lezing in de Venrayse bibliotheek. Foto: Martijn Gijsbertsen

Literair café begroet Mirthe van Doornik

Algemeen

Ondanks de huidige coronamaatregelen gaat de lezing met Mirthe van Doornik op zondag 8 november toch door. Na de bijeenkomst met schrijver Arthur Japin op 4 oktober is zij dit seizoen de tweede gast bij Literair Café Venray. Vanwege de geldende RIVM-coronarichtlijnen zijn ook dit keer maximaal dertig bezoekers welkom, exclusief medewerkers van Literair Café Venray en BiblioNu.

Seizoenpashouders van literair Café Venray die bij deze lezing aanwezig willen zijn, moeten zich vóór vrijdag 6 november aanmelden. Dit kan door een mail te sturen naar secretariaat@literaircafevenray.nl. Zij hebben voorrang bij het toekennen van een zitplaats. Zijn er op vrijdag 6 november nog plaatsen beschikbaar, dan kunnen ook niet-seizoenpashouders zich door het sturen van een mail naar secretariaat@literaicafevenray.nl aanmelden voor deze lezing: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Bij het binnenkomen dient iedereen de handen te desinfecteren. Het dragen van een mondmasker is gedurende de hele lezing verplicht en er is geen garderobe en er wordt ook geen pauze gehouden. Tevens zijn er in de bibliotheek vaste looproutes aangegeven en geldt ook hier natuurlijk de anderhalvemeterregel. De precieze regels en procedures die voor de bijeenkomst op 8 november gelden, staan op de website www.literaircafevenray.nl.

Stan Verhaag zal Mirthe van Doornik tijdens deze bijeenkomst introduceren en houdt tijdens deze lezing de regie in handen. In haar lezing zal Mirthe van Doornik met name vertellen over Moeders van anderen (2018), haar debuutroman. Na afloop is het binnen de geldende regels mogelijk om een boek door Mirthe van Doornik te laten signeren. Een beknopte biografie van de schrijfster is eveneens op de website www.literaircafevenray.nl te vinden.

De lezing begint om 11.00 uur in de bibliotheek aan de Merseloseweg 59 in Venray, met een inloop vanaf 10.30 uur. De entree bedraagt 12 euro.

Uit de krant