Afbeelding
Foto: Saskia Hoedemaekers

Koninklijke onderscheiding voor Peter Jacobs

Algemeen

Burgemeester Luc Winants reikte op zondag 1 november een koninklijke onderscheiding uit aan Peter Jacobs (67). Dit deed hij na afloop van de viering van Allerzielen op het kerkhof in Geijsteren. 

Peter Jacobs vervult al jarenlang een verbindende en actieve rol in het dorp Geijsteren. Zo is hij nauw betrokken bij Kasteel Geijsteren. De steeds terugkerende werkzaamheden ervaart hij als vanzelfsprekend. Hij is beheerder van de kasteelplaats, verzorgt het onderhoud van de tuinen, poetst, schoffelt, geeft rondleidingen, helpt bij de restauratie van het kasteel en verzamelt en documenteert historisch materiaal.

Verder is Peter Jacobs medeoprichter en actief bestuurslid van de Heemkundevereniging Meerlo Wanssum. Bijna elke donderdag is hij aanwezig in verenigingslokaal De winkel in Tienray om er activiteiten te verrichten. Hij zet zich met veel enthousiasme in voor de geschiedenis en het behoud van de cultuur van Geijsteren en omgeving.

Daarnaast is Jacobs al vanaf 1969 gildebroeder bij het Koninklijke Sint Willibrordusgilde Geijsteren, waar hij in november 2019 zijn 50-jarige jubileum vierde. Ook als kerkmeester, koster en als beheerder van het kerkhof in Geijsteren vervult hij een belangrijke rol. Peter Jacobs is een onmisbare schakel tussen het gilde, gildepriester en de kerk. Voor al deze bijzondere verdiensten is hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Uit de krant