Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Ministerie van Defensie

Algemene Militaire Opleiding in Vredepeel van start

De eerste Algemene Militaire Opleiding (AMO) bij het Defensie Gebonden Luchtverdedigingscommando ging afgelopen maandag van start. In totaal meldden 33 enthousiaste rekruten zich bij de luchtverdedigingseenheid om te beginnen als militair. De AMO is onderdeel van een proef waarbij het hele traject van werving, selectie, opleiding en plaatsing op de Luitenant-generaal Bestkazerne in de Peel plaatsvindt. De AMO is de eerste basisopleiding waarbij zowel militairen van de land- als luchtmacht samen worden opgeleid.

De mannen en vrouwen krijgen in 18 weken tijd alle basisprincipes van het militair zijn bijgeleerd. Zo krijgen ze bijvoorbeeld les in zelfhulp kameradenhulp, wapenhandeling, militaire ethiek, kaartlezen en bivak.

Ondanks het coronavirus gaat de opleiding onder aangepaste omstandigheden door. ‘Zodoende staan we er als Nederland ons nodig heeft. Nu en in de toekomst. Wel worden de RIVM-richtlijnen in acht genomen en waar dat niet mogelijk is dan zal er een uitgebreide analyse plaatsvinden en maatregelen genomen worden om besmettingsrisico’s zover mogelijk te beperken’, laat het ministerie van Defensie weten in een bericht.

Sollicitatietraject
De nieuwe militairen hebben een versneld sollicitatietraject doorlopen wat onderdeel is van een beproeving voor het nieuwe personeelssysteem voor Defensie. Het DGLC heeft een traject opgestart om kandidaten binnen één dag volledig te keuren en aan te stellen bij de eenheid. Daarna volgen de militairen hun opleidingen op de kazerne en worden ze in de Peel te werk gesteld.

Toekomst
Aan het einde van hun contract begeleidt het DGLC ze van werk-naar-werk of kijkt naar toekomstmogelijkheden binnen de krijgsmacht. Hiermee hoopt de eenheid een nog aantrekkelijkere werkgever te worden in de regio.

Foto’s Ministerie van Defensie.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten