Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Oorlogsmuseum Overloon

Expositie: De dienstfiets van de Wehrmacht

Er is tijdens de herfstvakantie voldoende te beleven in Oorlogsmuseum Overloon. Zo is er afgelopen week een nieuwe expositie geopend met de naam De dienstfiets van de Wehrmacht. Voor kinderen is er een interactieve speurtocht ontwikkeld en ook de openingstijden zijn met twee uur verruimd voor een verantwoord, veilig en dus coronaproof bezoek.

Wat veel mensen niet weten, is dat de gewone alledaagse fiets veelvuldig door Duitse soldaten is gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Waarvoor werden ze gebruikt dan? Nou onder meer als vervoermiddel. Alleen vervoerden soldaten toentertijd onder meer bewapening en medische hulpmiddelen. Oorlogsmuseum Overloon heeft negentien originele Wehrmachtfietsen aan de collectie toegevoegd. Deze nieuwe tentoonstelling is uniek te noemen. Alle fietsen zijn origineel, authentiek en in een zeer goede staat met veel reserveonderdelen en wapens erbij. De fietsen zijn gemaakt in de jaren ‘30 en ‘40. Eén van de fietsen is door een voormalig militair zelfs nog tot in de jaren ‘70 gebruikt. De fietsen komen uit een privécollectie en zijn nog niet eerder op deze manier aan publiek getoond. Ze zijn vanaf heden blijvend te bewonderen in Oorlogsmuseum Overloon.

Met man en macht is er maandenlang hard gewerkt om het museum coronaproof te maken. Nu nog wordt er dagelijks op bijgestuurd. Het museum is groot, daarom is er een vaste looproute gemaakt (eenrichtingsverkeer), waarbij alle paden drie meter breed zijn om elkaar ook veilig te passeren. De shop heeft een make-over gekregen en het museumcafé is een koffie- en snack to-go gelegenheid geworden zonder zitplaatsen.

De vaste routing die speciaal hiervoor gemaakt is, wordt volgens het oorlogsmuseum door de bezoekers als erg prettig en handig ervaren, want ze komen op iedere plek van het museum.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten