Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Henk Lammen

Dodenherdenking alleen via YouTube

De herdenking op de Duitse oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn, die jaarlijks op Volkstrauertag wordt gehouden, is zondag 15 november alleen digitaal te volgen. Vanwege de coronamaatregelen kan de bijeenkomst op de begraafplaats niet doorgaan. 

Andrea Befort, tweede secretaris van de Duitse ambassade in Den Haag, laat dat via een mailbericht weten. Op de begraafplaats wordt wel een film gemaakt compleet met toespraken en muziek, die op 15 november via YouTube te zien is. De herdenking van dit jaar zou uitgebreider van opzet zijn omdat 75 jaar terug de Tweede Wereldoorlog eindigde. Wie wil kan bloemen laten leggen. Die worden dan op 15 november door medewerkers van de begraafplaats bij de graven gelegd.

Omdat de Tweede Wereldoorlog dit jaar precies 75 jaar geleden is beëindigd, zou de herdenking uitgebreider zijn dan andere jaren, maar nu heeft de plechtigheid helemaal digitaal plaats. Mensen kunnen wel bloemen bestellen. die op 15 november door medewerkers van de begraafplaats bij de graven worden gelegd, zegt Sjoerd Ewals, secretaris van de stichting Vrienden van Ysselsteyn.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten