Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Dodenherdenking alleen via YouTube

Algemeen

De herdenking op de Duitse oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn, die jaarlijks op Volkstrauertag wordt gehouden, is zondag 15 november alleen digitaal te volgen. Vanwege de coronamaatregelen kan de bijeenkomst op de begraafplaats niet doorgaan. 

Andrea Befort, tweede secretaris van de Duitse ambassade in Den Haag, laat dat via een mailbericht weten. Op de begraafplaats wordt wel een film gemaakt compleet met toespraken en muziek, die op 15 november via YouTube te zien is. De herdenking van dit jaar zou uitgebreider van opzet zijn omdat 75 jaar terug de Tweede Wereldoorlog eindigde. Wie wil kan bloemen laten leggen. Die worden dan op 15 november door medewerkers van de begraafplaats bij de graven gelegd.

Omdat de Tweede Wereldoorlog dit jaar precies 75 jaar geleden is beëindigd, zou de herdenking uitgebreider zijn dan andere jaren, maar nu heeft de plechtigheid helemaal digitaal plaats. Mensen kunnen wel bloemen bestellen. die op 15 november door medewerkers van de begraafplaats bij de graven worden gelegd, zegt Sjoerd Ewals, secretaris van de stichting Vrienden van Ysselsteyn.

Uit de krant