De wethouders Anne Thielen en Jan Loonen zetten eind juni de renovatie van de atletiekbaan in gang.
De wethouders Anne Thielen en Jan Loonen zetten eind juni de renovatie van de atletiekbaan in gang. Archieffoto Peel en Maas: Antoon Jeuken

Heropening atletiekbaan Venray

Algemeen

Sinds eind juni heeft aannemersbedrijf van Wijlen uit Sprang- Capelle gewerkt aan de renovatie van de atletiekbaan op sportpark De Wieën in Venray.

Vanaf 28 september kunnen de ongeveer 400 leden van ATV Venray en de scholen weer gebruikmaken van de vernieuwde baan. Met name voor de scholen en de jeugdatletiek is een tweede sprintbaan aangelegd. Daardoor is er voor bepaalde atletiekonderdelen de mogelijkheid tot  klassikaal trainen. Hierdoor zijn ook de mogelijkheden voor de basisscholen vergroot voor de organisatie van een sportdag. ATV Venray biedt in samenwerking met de basisscholen een wedstrijdprogramma aan voor een dergelijke sportdag. Op zaterdag 10 oktober wordt, na afloop van de training voor de pupillen, om 10.30 uur de atletiekbaan officieel heropend door een vertegenwoordiging van het gemeentebestuur en het bouwprojectteam. 

Op het huidige terrein aan de Sportlaan werd in 1986 de eerste atletiekbaan van Venray geopend. In 1998 werd vervolgens  een heuse kunststofatletiekbaan aangelegd met een aantal voorzieningen voor de diverse atletiekonderdelen. Vanwege de Special Olympics in 2010, een landelijk atletiekevenement voor verstandelijk beperkten, werden daarna de voorzieningen voor enkele atletiekonderdelen aangepast. Nu, 22 jaar na de eerste uitvoering van de kunststofbaan, was een gedegen herziening en renovatie nodig. Het gemeentebestuur koos samen met ATV Venray voor een duurzame aanpassing waarmee verenigingen en scholen naar verwachting de komende 12 tot 15 jaar gebruik kunnen maken van een goed uitgeruste atletiekbaan.

Vanwege  het coronavirus en de renovatie kon  ATV Venray dit jaar géén baanwedstrijden  organiseren. De eerste en enige baanwedstrijden die op stapel staan, zijn de clubkampioenschappen 2020 voor alle pupillen, jeugdleden en masters. Mede vanwege de richtlijnen rondom corona worden deze kampioenschappen op zondag 11 oktober, daags na de opening van de banen, gefaseerd uitgevoerd. De pupillen strijden van 11.00 tot 13.30 uur om de clubtitels en de overige categorieën van 14.00 tot 16.30 uur.

Voor deze kampioenschappen worden alleen de deelnemende atleten en juryleden en begeleiders toegelaten. Publiek is vanwege de coronaregels niet welkom bij de titelstrijd, het clubhuis is gesloten. Niettemin verwacht ATV Venray een mooi kampioenschap voor haar leden en een mooie start op de vernieuwde atletiekbaan.

Uit de krant