Een beverdam in de Leunse Paes in Leunen.
Een beverdam in de Leunse Paes in Leunen. Foto: IVN

Wandeling IVN door Leunse Paes

Algemeen

Met inachtneming van de coronamaatregelen houdt  IVN Geijsteren-Venray op zondag 18 oktober de laatste wandeling van de vierseizoenenwandelingen in de Leunse Paes. De wandeling start om 10.00 uur bij het poortje van de Baggerweg in Leunen. 

Deelname aan de wandeling is gratis. Vanwege de richtlijnen rondom het heersende coronavirus is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal dertig. Daarom is aanmelden voor deze wandeling via het e-mailadres info@ivn-geysteren-venray.nl verplicht. Vermeld in het onderwerp ‘Wandeling Leunse Paes’ en in de mail naam, email en telefoonnummer van de deelnemer(s). Na aanmelding ontvangen de deelnemers een bevestiging. 

Eind juli en vooral de eerste helft van augustus was het verzengen heet en erg droog. De natuur had het zwaar. Daar wordt tijdens de wandeling aandacht aan besteed. Ook wordt gekeken wat er nu nog van te zien is. Als het voldoende geregend heeft, zijn er wellicht paddenstoelen te vinden. Met name reuzenbovisten op de bult bij het poortje van de Baggerweg zijn opvallend, maar als het nat genoeg is zien de wandelaars ook andere soorten.

De bevers stappen in deze periode langzaam over op ander voedsel: van waterplanten in de zomer naar wilgenbast in de winter. Ook knagen ze weer bomen om, om hun burcht te versterken. De deelnemers aan de wandeling zullen flink wat sporen van bevers zien.

Uit de krant