Afbeelding
Foto: eigen foto

Selfiemuseum zoekt rietjes en andere materialen

Algemeen

In het voormalige Albert Heijn-pand in het centrum van Venray wordt momenteel hard gewerkt aan een pop-upselfiemuseum dat naar verwachting in november open zal gaan voor publiek. De organisatie, bestaande uit Edwin de Klein (Fontys Hogeschool voor de Kunsten) en Sanne Aben (Cultura Venray), is hiervoor op zoek naar een flinke hoeveelheid materiaal.

De organisatie heeft zich voor het pop-upselfiemuseum laten inspireren door populaire voorbeelden als WONDR en The Upside Down in Amsterdam. Aben: “In een korte tijd willen we een visueel aantrekkelijke looproute aanleggen door het oude AH-pand. Hiervoor zijn we vooral op zoek naar heel veel gekleurde plastic rietjes. Vanaf 2021 geldt in de Europse Unie een verbod op plastic wegwerpartikelen zoals rietjes, bestek en borden. We hopen dat er ergens nog bulkpartijen opgeruimd moeten worden. Het zou zonde zijn om deze weg te gooien!”

De organisatie geeft de gekleurde rietjes graag een nieuw leven in de vorm van een decoratief element in het selfiemuseum. Naast bulkpartijen zijn ook alle kleine resten welkom. Dit geldt tevens voor andere materialen als: schildertape, muur-, lak- en acrylverf, confetti, verfrollers en kwasten en verfbakjes. De organisatie is blij met alle giften en komt het graag zelf ophalen.

Heb je spullen waar de organisatie gebruik van mag maken? Stuur dan even een mail naar sanne@culturavenray.nl en zet ook even in de mail om wat voor soort spullen het gaat. 

Uit de krant