Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Veulen Historie Herleeft wordt Veulen Leeft!.</p>

Veulen Historie Herleeft wordt Veulen Leeft!.

(Persfoto)

Uitstel en nieuwe naam Veulen Historie Herleeft

Het vijfjaarlijkse evenement Veulens Historie Herleeft!, dat zou plaatsvinden in 2021, wordt een jaar uitgesteld. Dit heeft het stichtingsbestuur besloten tijdens een van hun eerste bijeenkomsten. 

“De onzekerheid in verband met corona heeft ons dit doen besluiten”, aldus voorzitter Kees de Weert. “Bovendien hebben we net het evenement Toew ’t Väöle schröwde, ter ere van 75 jaar bevrijding, achter de rug. De organisatie van dit evenement lag ook voor een groot deel in onze handen. We hebben dus niet stilgezeten.” Het bestuur heeft bovendien na de laatste editie in 2016, met een tegenvallend bezoekersaantal, gebrainstormd over een andere opzet van het evenement. “Onze doelgroep wordt alsmaar ouder. Dat geldt voor de bezoekers én de deelnemers. De oude ambachten verdwijnen, maar ook de interesse van het publiek verdwijnt. De jeugd heeft gewoon niet zoveel meer met oude ambachten, machines en landbouwvoertuigen”, weet De Weert.

De stichting ging op zoek naar een andere opzet en een andere naam voor dit vijfjaarlijkse evenement. “We wilden een naam die meer de lading dekt, en meer recht doet aan de nieuwe opzet. Daarom hebben we gekozen voor Veulen leeft!, een evenement van, voor en door alle Veulenaren van jong tot oud. We willen meer jeugd gaan betrekken bij de organisatie, want organisatietalent zit er genoeg in Veulen.”

Medio 2021 wil het huidige bestuur een brainstormavond houden in gemeenschapshuis De Hoefslag voor belangstellenden. De komende maanden wordt gebruikt om via social media de jeugd te interesseren voor de organisatie van dit vernieuwde evenement en naamsbekendheid te creëren. “Het evenement wordt al vanaf 1986 om de vijf jaar georganiseerd, het zou zonde zijn om dit te laten lopen. De opa’s en oma’s van de huidige generatie hebben met dit evenement Veulen op de kaart gezet. Het is nu aan hun kleinkinderen om het voort te zetten”, besluit De Weert.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten