Handbalster Harma van Kreij uit Geijsteren is opgenomen in de selectie van het Nederlands team.
Handbalster Harma van Kreij uit Geijsteren is opgenomen in de selectie van het Nederlands team. Foto: Archief Peel en Maas

Handbalster Harma van Kreij in selectie Oranje

Algemeen

Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft negentien speelsters opgenomen in de definitieve selectie voor de oefenwedstrijden tegen Duitsland. Onder hen is ook Harma van Kreij uit Geijsteren, spelend voor RK Krim Mercator in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Dat is maandag bekendgemaakt. 

Het Nederlands team komt voor het eerst sinds de behaalde wereldtitel weer samen. Tijdens de trainingsstage eind september speelt het team twee oefenwedstrijden tegen Duitsland. 

De eerste wedstrijd staat gepland op donderdag 1 oktober om 18.15 uur. Twee dagen later, op zaterdag 3 oktober, gaan beide ploegen nogmaals de strijd met elkaar aan om 16.45 uur. Beide wedstrijden worden gespeeld in het Duitse Lingen, zonder publiek. Ziggo Sport zendt de wedstrijden live uit. Op 1 oktober is de wedstrijd te zien op Ziggo Sport kanaal 14 en Ziggo Sport Select. De wedstrijd van 3 oktober wordt uitgezonden op Ziggo Sport Extra.


“Het is een droom die in vervulling gaat”, meldt een opgetogen Van Kreij vanuit Slovenië. “Ik kan het nog niet helemaal geloven, maar ben er superblij mee. Het is echt heel gaaf dat ik bij de selectie zit.”

Voor meer informatie over de selectie:

https://dames.handbal.nl/berichten/mayonnade-maakt-definitieve-selectie-oefenduels-bekend/

Uit de krant