Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: pixabay

Geen nieuwe prins De Wiendbuul vanwege corona

Vanwege het coronavirus heeft het bestuur van carnavalsvereniging De Wiendbuul in Wanssum besloten komend seizoen geen nieuwe prins te presenteren. 

Traditioneel wordt de nieuwe hoogheid van De Wiendbuul eind november uitgeroepen, als eerste in de gemeente Venray.   ‘Onduidelijkheid over de impact en duur van de coronaregels dwingt ons echter om vooruit te denken richting dit nieuwe seizoen’, meldt het bestuur in een persbericht. ‘Het is een moeilijk besluit geweest, maar we hebben  besloten dat het reguliere carnavalsprogramma vóór en tijdens carnaval 2021 in Wanssum geen doorgang kan vinden. Het is simpelweg niet mogelijk én niet verantwoord om met de huidige coronaregels een ‘normale’ carnaval te vieren. Dit heeft als gevolg dat voor het carnavalsseizoen 2020-2021 helaas geen nieuwe prins carnaval, jeugdprins/jeugdprinses, plakdrager en mini-plakdrager uitgeroepen zullen worden. Wij, als carnavalsvereniging, betreuren dit besluit enorm. Maar de gezondheid van alle Wiendbuulen en Wiendbuulinnen gaat boven alles. Uiteraard zullen we bekijken of tijdens de carnavalsdagen in 2021, binnen de beperkte mogelijkheden, bepaalde (alternatieve) activiteiten toch doorgang kunnen vinden. Wanneer hier meer duidelijkheid over is, zullen wij dit kenbaar maken. Dit alles is natuurlijk afhankelijk van de toekomstige ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus’.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten