Goesting Craft Beer Festival: zestien brouwerijen uit zes verschillende landen presenteren ruim honderdtwintig verschillende bieren.
Goesting Craft Beer Festival: zestien brouwerijen uit zes verschillende landen presenteren ruim honderdtwintig verschillende bieren. Archief Peel en Maas

Goesting Craft Beer Festival in startblokken

Algemeen

In het centrum van Venray vindt dit weekend de vierde editie van het Goesting Craft Beer Festival plaats. De zestien brouwerijen uit zes verschillende landen brengen in totaal ruim honderdtwintig verschillende bieren mee naar het Henseniusplein en het Schouwburgplein.

De opzet van het festival is, vanwege alle coronamaatregelen, een stuk anders dan voorgaande jaren. Bezoekers zijn verplicht een ticket aan te schaffen en er vindt een gezondheidscheck plaats voordat ze het terrein betreden. Op het terrein, dat ruim drie keer groter is in vergelijking tot eerdere edities, staan ruim 850 stoelen opgesteld. De bezoekers zoeken bij aankomst eerst een tafel en een stoel op om vervolgens te gaan genieten van al het moois dat de verschillende brouwerijen aanbieden.

“Zoals ieder jaar krijgen onze bezoekers bij het scannen van het ticket een proefglas en een viertal munten. Hiermee wordt de eerste druk op de muntverkoop weggehaald. Het proefglas is vanaf het moment van afgifte eigendom van de bezoeker en wordt ook door de bezoeker zelf gespoeld. Alleen in schone glazen wordt getapt. Met al deze maatregelen proberen we zo goed als mogelijk het evenement op een veilige manier te organiseren” aldus Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting. “Natuurlijk zijn we ook afhankelijk van het gedrag van onze bezoekers, van hen vragen we dan ook de volle medewerking. Alleen samen lukt het dit goed te organiseren.”

Om de bezoekers te wijzen op de regels zijn er op ieder plein gastheren aanwezig. Zij wijzen de bezoekers bij binnenkomst een plaatsje toe, benadrukken waar nodig de regels en blijven dat gedurende de hele dag doen. “Samen met de gemeente en de veiligheidsregio hebben we, al  in een vroeg stadium, bekeken wat er nodig is om een evenement als dit mogelijk te maken. Alle partijen hebben er het volste vertrouwen in dat de gekozen opzet de juiste is.”

Om wachtrijen tijdens het bereiden van het eten te voorkomen, is gekozen om te werken met de app die nu ook gebruikt wordt op het Henseniusplein. Food, maar ook alcoholvrije dranken en wijn, worden aan tafel geserveerd. Op het festival zelf zijn geen foodstands aanwezig, het eten wordt verzorgd door Steaks and More, Wijn- en Bistrobar Samen en Goesting. Aan de rand van het terrein staan Bulent en de loempiakraam. Daarnaast zijn de gasten vrij om zelf bij een van de aanliggende horecabedrijven iets te halen en daarvan, zittend, te genieten op het terrein.

Kaarten voor de vrijdag en de zondag zijn nog te koop via www.venraytickets.nl, de zaterdag is reeds uitverkocht. De openingstijden van het festival zijn vrijdag van 16.00-23.00, zaterdag 13.00-22.00 en zondag van 12.00- 20.00. Daarna gaat de organisatie hard aan de slag om alles weer op te ruimen voor de markt van maandagochtend.

Uit de krant