Sheila de Bruijn feliciteert de prachtige winnares.
Sheila de Bruijn feliciteert de prachtige winnares. Foto: Dom Melskens

Levende standbeelden in de schijnwerpers

Algemeen

De bezoekers van het winkelcentrum genoten zondag zichtbaar van het zogeheten living statues-festijn, dat voor het vijfde jaar door  ondernemersvereniging Venray Centraal op de laatste zondag van augustus tijdens koopzondag op touw werd gezet. De levende standbeelden trokken ook dit keer weer de aandacht van jong en oud en verlevendigden het straatbeeld opnieuw op een creatieve manier.

Een levend standbeeld wordt gevormd door een of meerdere personen, die zich als standbeeld presenteren. Dit wordt bereikt door schmink en aangepaste kleding. De levende standbeelden zouden eigenlijk tijdens de koopzondag in april al hun opwachting maken, maar de activiteit werd toen vanwege de destijds geldende richtlijnen rondom het coronavirus afgelast. 

Voor het eerst kon de winkelcentrumbezoekers zelf kiezen welk levend standbeeld zij het beste vonden. Bijna 500 mensen brachten een stem uit. Act 3 Labyrint  kreeg de meeste stemmen. Zij mocht een passend beeld in ontvangst nemen uit handen van Sheila de Bruijn, voorzitter van Venray Centraal. Onder de inzenders werden tevens nog twee winnaars getrokken. Zij wonnen de beschikbaar gestelde dinerbonnen van elk 100 euro: Monique Mous mag culinair gaan genieten bij restaurant De Zwaan en Wim Linders kan zijn bon gaan verzilveren bij de Artiest.

Monique Mous neemt haar prijs in ontvangst.

Uit de krant