Petra de la Roy (links) en Jorianne Janssen zijn er klaar voor.
Petra de la Roy (links) en Jorianne Janssen zijn er klaar voor. Foto: Willem Menting

Start nieuw seizoen

Algemeen

Het nieuwe seizoen bij Janssen Dansen en Sporten staat voor de deur. Het seizoen bij de Venrayse dans- en sportschool begint op 30 augustus met een week vol proeflessen. “We willen iedereen, kinderen en volwassenen, de kans geven om kennis te maken met de verschillende dansvormen”, vertelt Jorianne Janssen enthousiast.

De proefweek begint op zondag 30 augustus en eindigt op donderdag 5 september. Het volledige programma is te vinden op pagina 22 in deze editie van nieuwsblad Peel en Maas. “We hebben echt heel veel zin om weer gewoon aan de slag te gaan. We hebben een korte zomerstop gehad en de sportlessen gingen ook gewoon in de zomermaanden door.”

Ook Jorianne heeft veel aanpassingen moeten doorvoeren vanwege het coronavirus, maar deze week kreeg de dansschool ook goed nieuws. “Onze airconditioning is goedgekeurd volgens de normen van het bouwbesluit. Dat wil zeggen dat we gewoon binnen lessen mogen geven. Om onderling toch voldoende afstand te houden, hebben we stickers op de dansvloer geplakt om de dansplekken aan te geven. We kunnen door deze aanpassingen iets minder dansers kwijt.”

Stijldansen
Nadat het kabinet op zondag 15 maart rigoureuze maatregelen nam om de verspreiding van het coronavirus tegen te houden, werd ook de dansschool hard getroffen. Gelukkig konden verschillende activiteiten buiten plaatsvinden, maar bijvoorbeeld stijl- en salsadansen kon lange tijd niet plaatsvinden. “Met sommige dansvormen is het onmogelijk om afstand te houden. Gelukkig mogen we vanaf 1 juli ook deze dansvormen weer aanbieden. Hopelijk kunnen we er een geweldig nieuw seizoen van maken. Wij zijn in ieder geval klaar om iedereen te ontvangen.”

Aanmelden voor een van de proeflessen kan door een mailtje te sturen naar info@dansensporten.nl.. Op de website www.dansenensporten.nl is ook het reguliere lesrooster te vinden.

Uit de krant