Foto: Jos Peeters en zijn vrouw Truus vlak nadat hij afscheid heeft genomen als voorzitter..
Foto: Jos Peeters en zijn vrouw Truus vlak nadat hij afscheid heeft genomen als voorzitter.. Foto: Persfoto

Afscheid Jos Peeters als voorzitter scheidsrechtersvereniging

Sport

Jos Peeters uit Kronenberg heeft afscheid genomen als voorzitter van Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray e.o. De algemene ledenvergadering benoemde hem tot Lid van Verdienste.

Toen hij in maart 2014 aantrad, gaf Jos Peeters leiding aan een fonkelnieuw bestuur. Het was een roerige tijd en aanvankelijk stak Peeters dan ook veel energie in het weer in rustiger vaarwater brengen van de vereniging. Zijn bestuursstijl stond in het teken van overleg en overredingskracht. Anno 2020 staat er een financieel gezonde vereniging met leden die op elkaar kunnen en willen bouwen en die elkaar vinden in hun passie voor een fantastische hobby: het in goede banen leiden van voetbalwedstrijden. Peeters zelf fluit komend seizoen in de tweede klasse KNVB. 

Jos Peeters was een van de drijvende krachten achter de vele activiteiten die de scheidsrechters organiseren (zoals de Kasteelloop en de drukbezochte kerstbingo), het beheer van evenementenborden en het realiseren van nieuwe kleedlokalen. Tijdens de ALV waar hij deze maand afscheid nam, stelde het bestuur voor om Peeters te benoemen tot Lid van Verdienste. De leden stemden daarmee massaal in.

Jos Peeters wordt als voorzitter opgevolgd door Venraynaar Stan Verhaag, die bestuurlijke ervaring opdeed bij SV Venray en begint aan zijn zesde seizoen als KNVB-scheidsrechter.

Uit de krant