Een kunstwerk van Paul van Roosmalen. Als voorbeeld van wat men van hem kan verwachten.
Een kunstwerk van Paul van Roosmalen. Als voorbeeld van wat men van hem kan verwachten. Foto: Persfoto

Zevende editie Kunst van het Geloven

Algemeen

Voor de zevende keer openen enkele kapellen in de gemeente Boxmeer hun deuren voor kunst en publiek.

In de Mariakapel in Holthees, de Antonius- en Nicolaaskapel in Groeningen, Het Kloosterhuis en de St. Janstoren in Sambeek, de Nepomukkapel in Boxmeer en het Koningskerkje in Vierlingsbeek is opnieuw een verzameling hedendaagse kunstwerken te zien. Het thema is dit jaar: Een veelheid van vormen.

Op 29 augustus wordt de expositie om 10.30 officieel geopend door burgemeester Van Soest van de gemeente Boxmeer, bij de Mariakapel in Holthees. Aansluitend geeft Willem den Hartigh, curator voor deze expositie, een korte toelichting op de expositie en over het thema. De opening wordt verder opgeluisterd met muziek en dans van Sarah Prescimone, een bekende choreografe uit Tilburg.

De expositie is aansluitend in het weekend van 29 en 30 augustus, van 5 en 6 september en van 12 en 13 september te zien, steeds van 11.00 tot 17.00 uur. Tevens is er een fietsroute uitgezet, die het publiek naar de verschillende locaties leidt. De tweejaarlijkse manifestatie wordt georganiseerd door de Stichting Kunst van het Geloven in samenwerking met vertegenwoordigers van de verschillende locaties waar de expositie te zien is. 

Op de bovenverdieping in de toren van Sambeek is werk te bewonderen van Paul van Roosmalen (een geluidsinstallatie), op de begane grond in de toren exposeert Nathalie van der Straten-Folkersma met fotografie en digital art en in het naastgelegen Kloosterhuis houden de kunstenaars Rijkers en Blonk zich bezig met het thema vergankelijkheid. 

In het Koningskerkje in Vierlingsbeek is een kleurervaringsinstallatie te bewonderen en te ondergaan van Esmee Seebregts. De Nepomukkapel in Boxmeer wordt gevuld met een groot beeld van Marcel Warmenhoven en de Anthonius- en Nicolaaskapel in Groeningen toont werk van Gemmy Woud-Binnendijk, foto’s met de uitstraling van stillevens en portretten. En tot slot: in de Mariakapel is het werk Anatomische les2 te bekijken van beeldenmaker Guido Geelen. 

Uitgebreide informatie over de deelnemende kunstenaars is te vinden op hun eigen sites.  Voor meer informatie over de komende expositie kijk op de website van Kunst van het Geloven, www.kunstvanhetgeloven.nl, of op de Facebookpagina www.facebook.com/kunstvanhetgeloven.

Gekoppeld aan deze expositie is ook een educatief project over de gepresenteerde kunstwerken en over de deelnemende kunstenaars in samenwerking met het Elzendaal College en Metameer, waarbij leerlingen van deze scholen begeleid worden bij hun bezoek aan deze expositie.

Uit de krant