Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Bijna ieder weekend ergens kermis in gemeente Venray

Algemeen

De traditionele zomerkermis in Venray, het grootste evenement in de gemeente, kan dit jaar in verband met de coronacrisis niet doorgaan, maar dat wil niet zeggen dat er nergens een kermis wordt georganiseerd. De dorpskermissen gaan allemaal door en voor de eerder geschrapte dorpskermissen wordt een nieuwe datum gezocht. Zo is het tijdens de zomermaanden bijna iedere week kermis. Venray krijgt van 31 juli tot en met 5 augustus een kinderkermis.


De eerste kermis van dit jaar in de gemeente Venray werd afgelopen week gehouden in Ysselsteyn en komende week is Blitterswijck aan de beurt met een kermis van 25 tot en met 28 juli. De dorpskermis van Blitterswijck wordt opgevolgd door de kinderkermis. "Daarna staat de kermis in Oirlo op het programma van 15 tot en met 18 augustus", vertelt kermisexploitant Willy Sterrenberg van Sterevents. "We hebben nog niet voor iedere dorpskermis een alternatieve datum gevonden, maar dat gaat zeker lukken."

Na de kermis in Oirlo volgt nu de Castenrayse kermis van 29 augustus tot en met 1 september en ook voor Leunen is een alternatieve kermisdatum gevonden. "Deze kermis wordt gehouden in het laatste weekeinde van september. De dorpen zijn blij dat we met alternatieven komen. Een kermis is natuurlijk altijd goed voor de leefbaarheid van een dorpskern. Ook de gemeente Venray denkt goed mee."

De kermissen van Veulen (5 tot en met 8 september), Oostrum (12 tot en met 15 september) en Wanssum (3 tot en met 6 oktober) vinden plaats op de oorspronkelijke datum.

Uit de krant