Wethouder Cor Vervoort krijgt uitleg over waterbuffer van 240 kuub.
Wethouder Cor Vervoort krijgt uitleg over waterbuffer van 240 kuub. Foto: Rikus ten Brücke

Duurzame maatregelen in nieuwe Castenrayseweg

Algemeen

Het regenwater op de Castenrayseweg in Oirlo wordt niet meer afgevoerd naar de rioolzuiveringsinstallatie. Bij de vernieuwing van de weg wordt ook een waterbuffer aangelegd. Die zorgt ervoor dat regenwater in de bodem zakt en niet meer wordt afgevoerd.

Wethouder Cor Vervoort: “Het extreem droge voorjaar is geen incident. We hebben steeds vaker te maken met lange periodes van droogte. Daarom moeten we de momenten dat er wel regen valt veel slimmer gebruiken om verdroging tegen te gaan.”

In het nieuwe wegdek bevinden zich bovendien onderdelen die al eerder zijn gebruikt. Zo zijn in het asfalt delen van het 'zoab' van oude snelwegen op een slimme manier hergebruikt. “We willen er samen voor zorgen dat we minder nieuwe producten hoeven te produceren”, vertelt Vervoort woensdagmorgen. “Dat betekent dus minder weggooien en meer hergebruiken. Die denkwijze voeren we zoveel mogelijk van onze projecten door.”

De Castenrayseweg wordt vernieuwd om er een veiligere schoolfietsroute van te maken. Met nieuwe fietspaden en wegmarkering wil de gemeente Venray ervoor zorgen dat kinderen op een veilige manier met de fiets naar school kunnen gaan.

In gesprek over de werkzaamheden.

Uit de krant