Foto: De diamanten leden Martha Timmermans (links) en rechts Nel Fleurkens. In de midden de gouden jubilaris, Truus Weijs.
Foto: De diamanten leden Martha Timmermans (links) en rechts Nel Fleurkens. In de midden de gouden jubilaris, Truus Weijs. Persfoto

Jubilarissen VSS Veulen in het zonnetje

Algemeen

Vrouwen Samen Sterk (VSS) Veulen zou op 20 juni het zestigjarig bestaan vieren, maar vanwege het heersende coronavirus is dat feest verplaatst naar 12 december 2020. Wél zijn drie jubilarissen onlangs in de bloemetjes gezet. Martha Timmermans en Nel Fleurkens zijn sinds de oprichting van de vrouwenvereniging lid en Truus Weijs is al vijftig jaar een trouw VSS-lid.


VSS Veulen komt voort uit de vroegere Boerinnenbond, die in 1960 werd opgericht. 'Toen was de Boerinnenbond het enige sociale uitstapje', meldt de vereniging. VSS Veulen heeft een gevarieerd ledenbestand. 'Dat maakt het voor het bestuur om gemotiveerd blijven. De opkomst ligt altijd boven de vijftig procent'. Het activiteitenprogramma is ook zeker met de tijd meegegaan. Tijdens de oprichtingsvergadering werd nog gemeld: ‘De Boerinnenbond brengt de leden godsdienstige en maatschappelijke vorming bij en werkt aan het verbeteren van feestviering, alsmede aan het goed huisvrouw zijn en het organiseren van cursussen, zoals slachten, breien, inmaken, diepvriezen etc.'.

Anno 2020 bestaan de activiteiten onder meer uit schminken, bloemschikken, culinaire hapjes en happen en trappen. Ook gaan de leden op excursie bij allerlei bedrijven en instellingen, zoals Raceway Venray en Boer Frank, bekend van het tv-programma Boer zoekt vrouw. Er wordt een gevarieerd programma voor alle leeftijden in elkaar gezet. Anders dan vroeger hebben de leden alle zeggenschap over de activiteiten. Inmiddels hebben de meeste leden geen agrarisch bedrijf meer en is iedereen welkom bij VSS.

Uit de krant