Archieffoto Roekenbosch.
Archieffoto Roekenbosch. Archief Peel en Maas

College legt advies Roekenbosch opzij

Algemeen

Het Venrayse college legt het advies van de Commissie Bezwaarschriften naast zich neer om de verleende omgevingsvergunning van het Roekenbosch, het recreatiepark in Blitterswijck dat wordt gesaneerd, te herzien.


Over tien jaar moet het recreatiepark ontruimd zijn om terug te worden gegeven aan de natuur. Tot die tijd worden van de 220 vakantiehuisjes 104 woningen gebruikt voor de huisvesting van arbeidsmigranten en woonurgenten. Tien woningbezitters van het Roekenbosch vechten die vergunning aan. De Commissie Bezwaarschriften heeft hun bezwaren beoordeeld en geconcludeerd dat recreatie inderdaad vanwege imagoschade niet samen kan gaan met de huisvesting van arbeidsmigranten. Daar denkt het college anders over. 'Van imagoschade kan geen sprake zijn omdat het Roekenbosch een te saneren recreatiepark is'.

Ook dat er meer verkeersbewegingen zouden zijn dan de omgevingsvergunning aangeeft (wat de commissie bevestigt, red.) negeert het college. Omdat het college de beslistermijn op de bezwaren overschreed, is een dwangsom verschuldigd aan de bezwaarmakers die tot 1.400 euro per persoon oploopt. Het college gaat die dwangsommen vaststellen. De woningeigenaren geven aan beroep aan te tekenen tegen het besluit.

Uit de krant