De politie bekeurde vrijdag een motorrijder uit Polen vanwege meerdere verkeersovertredingen.
De politie bekeurde vrijdag een motorrijder uit Polen vanwege meerdere verkeersovertredingen. Foto: Facebook Politie Venray-Genne

Gevaarlijk rijgedrag: motorrijder op de bon

Algemeen

De politie heeft vrijdag op de  N270 in Wanssum een motorrijder, een 32-jarige man uit Polen, op de bon geslingerd. 

De agenten reden hem tegemoet, maar keerden meteen om vanwege de hoge snelheid waarmee de man vanuit Oostrum in de richting van Wanssum reed. Na een korte achtervolging werd de motorrijder bij het binnenrijden van de bebouwde kom van Wanssum tot stoppen gemaand. Aan dat verzoek voldeed de bestuurder echter niet. Ook nadat de optische en geluidssignalen werden ingeschakeld gaf de bestuurder geen gevolg aan het stopteken. De bestuurder van de motor bleef met hoge snelheid door de bebouwde kom van Wanssum scheuren en haalde daarbij ook nog enkele voertuigen in.

Vlak voor de brug over de Maas minderde de bestuurder opeens snelheid, waarna hij werd klemgereden. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt vanwege het  rijden zonder geldig rijbewijs, het negeren van een  stopteken en gevaarlijk rijgedrag.

Uit de krant