Martin aan den Boom, Irma Goldenbeld (stichting Leergeld Venray), Joke Halmans, Wilja Brokking, (Speelgoedbank Venray)
Martin aan den Boom, Irma Goldenbeld (stichting Leergeld Venray), Joke Halmans, Wilja Brokking, (Speelgoedbank Venray) Persfoto

Leergeld en Speelgoedbank Venray slaan handen ineen

Algemeen

Er zijn steeds meer kinderen die om financiële redenen niet kunnen deelnemen aan activiteiten, die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Deze kinderen staan vaak aan de zijlijn omdat de financiën thuis niet toereikend zijn voor een sportclub, een fiets of een schoolreisje. Stichting Leergeld Venray helpt gezinnen zodat deze kinderen volwaardig mee kunnen doen.

Speelgoedbank Venray vindt dat ieder kind het recht heeft om te spelen. Helaas zijn er gezinnen waar het geld ontbreekt om speelgoed te kopen. Daarbij is spelen met speelgoed een belangrijk element in de ontwikkeling van een kind.

De coronacrisis was voor Stichting Leergeld Venray en Speelgoedbank Venray reden om een gezamenlijke actie op te zetten. Leergeld wil graag iets extra’s doen voor de kinderen door het aanbieden van speelpakketten, maar heeft geen faciliteiten om die centraal uit te reiken.

Speelgoedbank Venray krijgt veel speelgoed aangeboden en zocht een weg om nóg meer kinderen te bereiken. Daarom kunnen de gezinnen in juni het pakket van Stichting Leergeld in ontvangst nemen bij de speelgoedbank. Daar wijst men op de mogelijkheid om in de toekomst ook gebruik te maken van de speelgoedbank.

Beide organisaties zijn er trots op dat ze in korte tijd deze grootschalige actie hebben opgezet en zo’n vijfhonderd kinderen blij kunnen maken. Een goede samenwerking van organisaties in Venray is van groot belang. Daarom hebben ze hun hoop gevestigd op een verzamelgebouw waar alle charitatieve organisaties worden ondergebracht. 

Uit de krant