Schijt aan de Grens steekt mensen in deze coronaperiode een hart onder de riem.
Schijt aan de Grens steekt mensen in deze coronaperiode een hart onder de riem. Foto: Persfoto

Schijt aan de Grens helpt mee

Algemeen Coronavirus

In deze coronaperiode is het cultureel festival Schijt aan de Grens druk met het verbinden van mensen en te helpen daar waar nodig is. Met name wordt de aandacht gericht op de mensen die nog zelfstandig thuis wonen en in deze periode aan huis gebonden zijn.

Er komen allerlei aanvragen en aanbiedingen bij de organisatie binnen. 

Zo werden inwoners van Overloon verrast met een optreden van Ger Holtermans met zijn orgel ’t Klötje. Jos Koenen (Atelier Jerusalem) en Jeanne van Maarseveen verzorgden drie optredens in Oirlo, Leunen en Veulen en Wies en Niewies waren druk in de weer met het wassen van ramen. Petra Berkers verraste een echtpaar dat 65 jaar getrouwd was met een zelfgeschreven sprookje en troubadour Wim Kunen was degene die het spits afbeet met zijn optreden in Veulen. Dit is slechts een kleine greep uit de activiteiten die aangeboden worden door mensen die anderen in deze coronaperiode een warm hart toedragen. Alle optredens zijn kleinschalig, in de voor- of achtertuin, en natuurlijk op gepaste afstand, volgens de richtlijnen van het RIVM.

Schijt aan de Grens beschikt over een gevarieerd aanbod. Weet je iemand die in deze bizarre tijd wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Neem dan contact op met de organisatie via info@schijtaandegrens.nl of telefoon 06-21974611.

Kijk op www.schijtaandegrens.nl of op de Facebookpagina van Schijt aan de Grens voor een impressie van de activiteiten.

Uit de krant