VieCuri in Venray
VieCuri in Venray Foto: VieCuri

Symbolisch eerbetoon VieCuri

Algemeen Coronavirus

Van maandag 11 mei tot en met vrijdag 15 mei zijn op het dak van VieCuri Venlo en Venray in de avonduren drie lichtstralen te zien. De lichtstralen hebben de kleuren roze, wit en geel.

De kleur roze staat symbool voor alle patiënten en hun naasten. De kleur geel staat symbool voor alle medewerkers van het ziekenhuis. De witte lichtstraal, die recht omhoog naar de sterrenhemel gericht is, staat voor de patiënten die zijn overleden.

Patiënten in VieCuri hebben in verband met het coronavirus en het daarmee afgekondigde bezoekverbod hun naasten niet of nauwelijks kunnen zien. “Dit is een ingrijpende maatregel, voor de patiënten en hun naasten, maar ook voor onze medewerkers. Het was noodzakelijk in deze uitzonderlijke crisissituatie”, zegt bestuursvoorzitter Ankie van Rossum. “De lichtstralen zijn van ver te zien zodat je het gevoel hebt dichter bij je naaste te zijn. Een van de lichtstralen staat symbool voor onze medewerkers. Op 12 mei is het de Dag van de Zorg. Wij vinden het belangrijk om die hele week stil te staan bij onze zorgverleners en alle andere medewerkers. Zij tonen in deze tijd een uitzonderlijke inzet. En de eindstreep is nog niet in zicht. De Raad van Bestuur van VieCuri is trots en dankbaar; onze medewerkers laten zien tot welke toewijding en veerkracht zij in staat zijn.”

De lichtbundels stralen tot en met 15 mei vanaf de daken van VieCuri Venlo en Venray en zijn zichtbaar vanaf 21.00 uur tot even na middernacht.

Uit de krant