Het Kevin van de Rijdt-monument bij de Grote Kerk.
Het Kevin van de Rijdt-monument bij de Grote Kerk. Foto: Ron Koenen

Viaduct wordt vernoemd naar Kevin van de Rijdt

Algemeen

Het Veteranen Platform wil de komende jaren zo'n veertig bruggen en viaducten vernoemen naar omgekomen militairen. Dat gebeurt in samenwerking met Rijkswaterstaat, gemeenten, nabestaanden en de krijgsmachtonderdelen.

Op een ecoduct over de A28 bij het Drentse dorp Spier is de eerste plaquette aangebracht, met de naam van Marc Harders (23). De marinier uit Westerbork zat in een rupsvoertuig dat in april 2010 op een bermbom reed in de Afghaanse provincie Uruzgan. Ook korporaal Jeroen Houweling (29) uit Purmerend kwam daarbij om het leven. Naar hem wordt binnenkort een viaduct over de A7 bij Purmerend vernoemd.

Later dit jaar volgen nog vijf vernoemingen. In de jaren daarna hoopt het Veteranen Platform in totaal circa veertig viaducten, bruggen en ecoducten te laten vernoemen naar alle militairen die sinds 1960 zijn gesneuveld bij vredesoperaties. Een viaduct over de A58 wordt vernoemd naar korporaal Kevin van de Rijdt. De commando uit Venray kwam in 2009 om tijdens een missie in Afghanistan.


Uit de krant