Vanaf 29 april mag de jeugd tot en met 18 jaar weer samen, onder begeleiding, trainen in de buitenlucht.
Vanaf 29 april mag de jeugd tot en met 18 jaar weer samen, onder begeleiding, trainen in de buitenlucht. Archiefftoto

Sporten in Venray in coronatijd

Algemeen Coronavirus

Vanaf 29 april mag de jeugd tot en met 18 jaar weer samen, onder begeleiding, trainen in de buitenlucht. De Rijksoverheid heeft wel strikte regels opgesteld. Aan de gemeente Venray de taak om hierover goede afspraken te maken met de sportaanbieders en deze regels te handhaven. De gemeente heeft hierover de afgelopen dagen nauw contact gehad met de sportaanbieders en de beheerders van de buitensportaccommodaties. 

Sportverenigingen die weer aan de slag willen, moeten vooraf exact aangeven welke plannen ze hebben. Zodat de  gemeente weet wanneer er wordt gesport en wie dit begeleidt. Binnensportverenigingen onderzoeken de mogelijkheden om buiten te sporten. Ook dit gaat in goed overleg met de gemeente. Wethouder Anne Thielen van Sport: “Het is echt heel fijn dat de sportverenigingen weer kunnen opstarten met de jeugd. Onze jeugdige inwoners hebben hier veel behoefte aan. En als sportvereniging wil je natuurlijk ook graag aan de slag.”

Er gelden wel een aantal regels voor de sportende jeugd. Zo moet er altijd een begeleider zijn en moeten jongeren van 13 tot en met 18 jaar wel de 1,5 meter afstand bewaren. Verder geldt dat kleedkamers dicht blijven, kinderen en jongeren moeten dus thuis omkleden en douchen. Ouders mogen niet mee het sportterrein op en bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis.

De gemeente Venray heeft het ook als taak op zich genomen om extra sportactiviteiten te organiseren voor de jeugd. Vanaf 6 mei staat het aanbod op www.venraybeweegt.nl. Ook sportaanbieders kunnen vanaf 6 mei activiteiten aanbieden voor niet-leden via deze site. De gemeente wil hiermee alle kinderen en jongeren de kans geven om te sporten in de buitenlucht. Vooral nu we zoveel binnen moeten blijven, is buiten sporten heel gezond. Bovendien is het de ideale gelegenheid om een nieuwe sport te ontdekken.

Uit de krant