Wies is komende zaterdag om 15.00 en 20.00 uur op Peel en Maas TV te zien.
Wies is komende zaterdag om 15.00 en 20.00 uur op Peel en Maas TV te zien. Foto: Henk Lammen

Wies zaterdag op Peel en Maas TV

Algemeen

Wies is een reis door de vrijheid uitgevoerd door lokale acteurs. Een productie van eigen bodem. 

Horst en Venray sloegen voor de voorstelling de handen ineen en nemen je mee op reis. Een reis door de vrijheid van de mens, of juist het gebrek hieraan. Wies is een veelzijdig karakter met een grote diversiteit aan wensen, uitdagingen en problemen. Laat je meevoeren op een reis in de tijd, een reis door het lichaam en een reis door het leven. Een gevecht tegen de oorlog en een gevecht met jezelf. Ervaar de diverse aspecten van vrijheid en het gebrek hieraan in een pure en soms confronterende vorm. Deze multidisciplinaire voorstelling, bestaand uit zang, dans, toneel, muziek, en poëzie, wordt op de planken gebracht door acteurs uit je eigen achtertuin. 

In maart werd Wies vier keer uitgevoerd in Schouwburg Venray. Het idee voor de voorstelling ontstond naar aanleiding van 75 jaar bevrijding, maar gaat in een vogelvlucht verder dan de oorlogsjaren, naar de tijd van flower power toen alles mocht en kon en de problematieken anno 2020. Komende zaterdag om 15.00 en 20.00 uur wordt Wies op Peel en Maas TV uitgezonden. 

De Venrayse tv-zender benaderde het productieteam van Wies met de vraag of ze de voorstelling in deze barre coronatijd op haar kanaal mocht uitzenden. Peggy Keijsers, een van de drijvende krachten achter Wies, zei ‘ja’ op die vraag. Waarom? “ Bij het maken van Wies konden Esther Koenen en ik niet voorspellen in welke bizarre tijd we terecht zouden komen. Dat we op zo’n korte termijn zelf beperkt zouden zijn in onze vrijheid en iedereen om ons heen met ons. Corona is ook in de voorstelling benoemd, niet wetende wat de impact zou zijn. We hopen de voorstelling volgend jaar nog vaker te kunnen opvoeren, voor nu willen we middels het uitzenden graag iedereen een hart onder de riem steken en wat vermaak bieden.”

Uit de krant