De Rooyse Wissel.
De Rooyse Wissel. Foto: Rikus ten Brücke

Coronavirus duikt op in Rooyse Wissel

Algemeen

Ook tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum is niet gevrijwaard gebleven van het coronavirus. Een patiënt die het virus heeft opgelopen is aan de beterende hand, maar wordt nog wel in isolatie gehouden op zijn eigen kamer. 

Op dit moment is geen sprake van meer besmettingen in de Oostrumse kliniek, aldus een woordvoerder. Voor De Rooyse Wissel heeft de ontdekking van het virus de nodige impact. "De patiënten van de betreffende afdeling verblijven veertien dagen in quarantaine op de eigen afdeling en komen niet op andere plaatsen in de kliniek. Overigens zijn reeds enige tijd de bewegingen in de kliniek verminderd. Dit betekent dat de activiteiten per afdeling plaatsvinden. Op deze manier worden de onderlinge contacten tussen patiënten van verschillende afdelingen beperkt. Di gebeurt volgens de landelijke richtlijnen.” 

Verhuizingen binnen de kliniek ter bescherming van personeel en andere tbs’ers waren niet nodig, volgens de woordvoerder. "Dat de patiënt op de eigen kamer op de eigen afdeling in isolatie blijft, is voldoende. Dit vraagt veel van onze medewerkers die volgens de landelijke protocollen handelen. Zij houden anderhalve meter afstand bij de contactmomenten met de betreffende patiënt. Daar waar dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld bij verpleegkundige handelingen, gebruiken ze beschermingsmiddelen, conform de richtlijnen.” In de Oostvaarderskliniek in Almere is ook een tbs’er besmet.

Uit de krant