Aanpassing raadsvergaderingen en commissievergaderingen vanwege corona
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=peelenmaasvenray.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=580,581,582,586" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo peelenmaasvenray.nl
Tot en met 1 juni gaan de raadsvergaderingen en commissievergaderingen door middels een digitale videoconferentie.
Tot en met 1 juni gaan de raadsvergaderingen en commissievergaderingen door middels een digitale videoconferentie. (Foto: Pixabay)
Coronavirus

Aanpassing raadsvergaderingen en commissievergaderingen vanwege corona

De regering heeft dinsdag verscherpte maatregelen afgekondigd vanwege het coronavirus. Onder andere zijn bijeenkomsten tot 1 juni verboden. 

Dit heeft vanzelfsprekend ook gevolgen voor de gemeenteraadsvergaderingen en andere bijeenkomsten van de raad. Vanzelfsprekend heeft de beperking van risico’s voor de volksgezondheid op dit moment prioriteit. Tegelijkertijd is het belangrijk dat het democratisch proces doorgaat en dat besluiten wel worden genomen. Daarom is besloten tot een aantal aanpassingen.

Tot en met 1 juni gaan de raadsvergaderingen en commissievergaderingen door middels een digitale videoconferentie. Alle andere raadsbijeenkomsten komen te vervallen. Omdat de wet die deze digitale manier van vergaderen mogelijk maakt momenteel nog niet klaar is, gelden voor de raadsvergadering van 31 maart andere regels.

Raadsvergadering 31 maart

Deze vergadering gaat wel door, maar zonder publiek en in aangepaste vorm:

  • De gemeenteraad besluit alleen over de besluiten op de D-agenda (de zogenaamde hamerstukken), de C-agenda (de bespreekstukken) schuift door naar de eerstvolgende raadsvergadering.
  • Het is gezien de situatie niet verantwoord om alle raadsleden op 31 maart bijeen te laten komen. Normaal gesproken kan een vergadering alleen doorgaan als minimaal de helft van de raadsleden aanwezig is. De gemeentewet maakt het mogelijk om bij wijze van hoge uitzondering de vergadering toch door te laten gaan in de aanwezigheid van één raadslid. In deze hoogst ongebruikelijke situatie wordt hier nu voor gekozen.
  • Zoals al eerder bekend is gemaakt, wordt deze vergadering gehouden zonder pers en publiek. De vergadering is, zoals gebruikelijk, wel live te volgen via www.venray.nl.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=peelenmaasvenray.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=580,581,582,586" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=peelenmaasvenray.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=580,581,582,586" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>