Nevobo: alle competities van Topdivisie en lager per direct gestopt.
Nevobo: alle competities van Topdivisie en lager per direct gestopt. Archieffoto Peel en Maas

Competities volleybal vanwege corona gestopt

Algemeen

De ploegen van ActiveRooy en Set Up zijn, net als bijna alle andere volleybalteams in ons land, uitgespeeld. De Nevobo maakte woensdag bekend dat alle competities van Topdivisie en lager per direct worden gestopt. Voor de Eredivisie is een alternatief play-offprogramma voorgesteld.

Vanwege het coronavirus kan in ieder geval t/m 6 april niet worden getraind en gespeeld. De laatste reguliere competitieronde stond op het programma voor 18 april. Na lang beraad is besloten dat er geen uitvoerbaar scenario bestaat om deze competities op een sportief gelijkwaardige en eerlijke manier tot een goed einde te brengen. De volleybalbond vraagt haar leden om actief mee te denken hoe er voor het seizoen 2020-2021 een eerlijke competitie-indeling kan worden gemaakt.

Voor de Eredivisie is een alternatief play-off programma voorgesteld, dat, mits de omstandigheden het toelaten, eind april/ begin mei kan worden gespeeld. Door het per direct stopzetten van de competities, worden er in het huidige seizoen geen teams kampioen.

Meer info:

https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/03/18/competities-topdivisie-en-lager-gestopt?fbclid=IwAR0F21OPVIbnOQcA0KWQthLNxxu5hErAP3S01WHVCUNXhICfO8T9e-b0ln8

Uit de krant