De natuur in met IVN Geijsteren-Venray.
De natuur in met IVN Geijsteren-Venray. Foto: IVN Geijsteren-Venray

Plaatsen vrij bij Groencursus IVN

Algemeen

Er zijn nog plaatsen vrij bij de Groencursus die IVN Geijsteren-Venray in het voorjaar houdt. 

De cursus geeft inzicht in de natuur en de deelnemers gaan kijken, voelen, ruiken en begrijpen. Tijdens de cursus maken de deelnemers kennis met een viertal landschappen die specifiek zijn voor de omgeving Venray. De groencursus start op woensdag 25 maart met een inleiding over de geologie van Venray en eindigt op zaterdag 30 mei met een dagwandeling en de officiële afsluiting. 

In de tussenliggende periode worden de deelnemers op vier zaterdagochtenden getrakteerd op excursies in de natuurgebieden Boshuizerbergen, Castenrayse Vennen, Heidse Peel, en Geijsterse Bossen. Op de woensdagavond voorafgaand aan de excursies, vindt van 19.30 tot 22.00 uur telkens een theorieavond plaats in De Kemphaan in Venray. Tijdens deze avonden wordt de specifieke flora en fauna van elk gebied besproken en na de pauze is er een praktijkgedeelte. 

Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar secretariaat@ivn-geysteren-venray.nl. De kosten van de cursus bedragen 55 euro p.p. (voor leden IVN Geysteren-Venray 45 euro). Plaatsing is definitief als het bedrag is overgemaakt op rekening NL36 RABO 0156320339 ten name van IVN Geijsteren-Venray (o.v.v. Groencursus 2020). Kijk voor meer informatie over de data van excursies en lesavonden op www.ivn-geysteren-venray.nl/cursussen.

Uit de krant