Metameerdeelnemers aan de Junior Speaking Contest, van links naar rechts: Sem van Bijsterveld, Troy Dijsselbloem, Matt Collett en Daphne Bakx.
Metameerdeelnemers aan de Junior Speaking Contest, van links naar rechts: Sem van Bijsterveld, Troy Dijsselbloem, Matt Collett en Daphne Bakx. Foto: Sylvia Bates

Matt Collett runner-up bij Junior Speaking Contest

Algemeen

De 13-jarige Matt Collett uit Venray behaalde een tweede plaats op de regionale voorronde van de Junior Speaking Contest (JSC),  donderdag 20 februari in Landgraaf. 

Tweede- en derdeklassers van tweetalig havo en vwo uit de regio hielden hun zelfgeschreven speech in het Engels. Dit jaar schreven de deelnemers een speech over ‘My Future is Now’. De beste sprekers mogen naar de landelijke finaledag. Namens Metameer deden Sem van Bijsterveld en Troy Dijsselbloem mee van de locatie Stevensbeek en Daphne Bakx en Matt Collett van de locatie jenaplan Boxmeer.

Matts reactie na afloop: “Ik vond het leuk om mee te doen. Een speech schrijven was niet super moeilijk. Ik wilde graag mijn boodschap overbrengen. Ik heb mijn best gedaan.” De tweedeklasser tweetalig havo/vwo van Metameer jenaplan Boxmeer schreef zijn speech over stress op school. Hij zou graag willen dat het Nederlands schoolsysteem meer rekening houdt met de talenten van leerlingen.

Metameer biedt tweetalig onderwijs voor havo en vwo in Stevensbeek en op jenaplan Boxmeer. Wie hiervoor kiest, krijgt meer dan de helft van de vakken in het Engels, van Cambridge opgeleide docenten en native speakers. Leerlingen met een vmbo-advies kunnen in Boxmeer ook kiezen voor tweetalig vmbo.

Uit de krant