Bronzen Waarderingspenning voor Theo Nellen.
Bronzen Waarderingspenning voor Theo Nellen. Foto Hoedemaekers Venray

Theo Nellen in het zonnetje

Algemeen

Theo Nellen (55) uit Heide heeft zondag de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen. De penning werd hem uitgereikt door burgemeester Luc Winants tijdens de receptie ter gelegenheid van het winnen van het Limburgse buutkampioenschap.

De verdiensten van Nellen zijn zeer divers. Sinds 1990 maakt hij bijvoorbeeld deel uit van het bestuur van De Gelderkoel, de ontmoetingsplek voor jong en oud in Heide. Ook deze kleine kern heeft te maken gehad met roerige jaren. Theo Nellen heeft zich met meer dan 100 procent ingezet om nieuwe wegen aan te boren en te bewandelen. Hij bedacht talrijke evenementen waaraan de dorpsgemeenschap enorme kracht heeft ontleend. Kermiskanjers en Buutte op het plein zijn evenementen die door hem zijn geïnitieerd en medegeorganiseerd.

Met zijn motto 'Samen iets moois realiseren, vertrouwen hebben in elkaar en uiteindelijk ook samen genieten van het resultaat' heeft hij Heide in moeilijke momenten een impuls gegeven. Naast zijn baan, zijn gezin en alle activiteiten in en om Heide, heeft Theo Nellen zich in stilte tevens ontwikkeld tot een bekende buuttereedner. In januari van dit jaar resulteerde dat in het behalen van de eerste plaats als beste buuttereedner van Limburg. Een topprestatie waarmee hij Heide en Venray tot buiten de provinciegrenzen op de kaart heeft gezet. Zijn lidmaatschap van de buutacedemie Ysselsteyn heeft hem geen windeieren gelegd. 

Daarnaast is Theo Nellen ook nog actief als bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand. Mede door zijn ontwapenende en toegankelijke karakter zijn de bruisparen lovend over zijn optreden.

Het college van burgemeester en wethouders wil Theo Nellen hiervoor bedanken en heeft hem daarom de Bronzen Waarderingpenning van de gemeente Venray toegekend.

Uit de krant