Lisa Verlijsdonk met een doorloopbal. Floor Smits (rechts) en Loes van Dijck kijken toe. Foto: Henk Lammen

Foto's: De Peelkorf stormt helft

Algemeen Fotoalbums Video

Venray | In de hoofdklasse korfbal leed De Peelkorf een nederlaag tegen koploper Rooi. In sporthal De Wetteling werd het 17-22 voor de gasten uit St. Oedenrode.

Door Henk Lammen

Terwijl buiten storm Ciara zich langzaam aandiende, alle voetbalduels in Nederland geen doorgang vonden en zelfs het NK tegen de wind in fietsen halverwege werd afgelast, trakteerden in de Venrayse sporthal De Peelkorf en Rooi het publiek op een hartverwarmende eerste helft. In een aantrekkelijk korfbalduel gaven beide partijen elkaar geen duimbreed toe. Snelle, gevarieerde aanvallen, geconcentreerde defensies en maar liefst 23 treffers in een half uur tijd. Met aan het einde van de rit een minimale voorsprong voor de thuisploeg. Rachèl van Meijel bracht haar ploeg met een fraai afstandsschot op voorsprong: 12-11. "In het begin van de tweede helft kwamen we nog met twee treffers voor, waarna Rooi er te gemakkelijk over heen kwam. Dat was jammer", analyseerde een teleurgestelde aanvoerster Lisa Verlijsdonk na afloop.

Verlijsdonk, zondag goed voor vijf doelpunten, en haar zus Linda zorgden aan het begin van het tweede bedrijf nog voor een marge van twee treffers (14-12). Waar Ciara langzaam aan kracht toenam, wist De Peelkorf na rust het niveau van de eerste helft niet meer aan te tikken. De Ysselsteynse wervelwind doofde richting het einde van de wedstrijd. De gasten toonden daarentegen veerkracht in de jacht op de titel in de hoofdklasse. De koploper boog de achterstand om in een voorsprong van vijf doelpunten (15-20) en besliste het duel in een vroegtijdig stadium. In de slotfase kwam De Peelkorf nog terug tot 17-20, maar besliste Rooi met twee treffers op rij het duel definitief. Verlijsdonk: "Toen het verschil drie werd, wilden we te graag terugkomen. Op dat moment speelden we te onrustig, werd het te geforceerd om dichterbij te komen. In zo'n fase moeten we rustiger blijven. Als we het niveau van de eerste helft door hadden kunnen trekken, hadden we vandaag beslist niet hoeven te verliezen."

'We spelen te wisselvallig'

De eindstand van 17-22 was waarschijnlijk ietwat geflatteerd, maar uiteindelijk wel verdiend voor de koploper uit St. Oedenrode. De Ysselsteynse ploeg hoefde zich niks te verwijten. "Als we met twee doelpunten verschil hadden verloren, was het misschien iets eerlijker geweest. Rooi was zuiver op het afstandsschot, heeft ook veel lengte in de ploeg. Dat is natuurlijk een kwaliteit van die ploeg." Het duel tegen Rooi was eigenlijk symptomatisch voor het zaalseizoen van De Peelkorf. Hele goede fasen worden afgewisseld met mindere perioden. "We spelen te wisselvallig. Dat is enorm jammer, zeker omdat je buiten in de topklasse heel goed meedoet. Dan zijn de verwachtingen toch iets hoger voor het zaalseizoen. Het kampioenschap kunnen we nu vergeten, we zullen er wel alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen." Op zondag 16 februari speelt De Peelkorf in en tegen Heumen, aanvang 11.10 uur.

De Peelkorf-Rooi 17-22 (12-11). Doelpunten De Peelkorf: Lisa Verlijsdonk (5), Marly van Asten en Tina Janssen (beiden 3), Kim van Bussel en Linda Verlijsdonk (beiden 2), Floor Smits en Rachèl van Meijel.