Dodenherdenking bij oorlogsmonument.
Dodenherdenking bij oorlogsmonument. Archieffoto Peel en Maas

Aanpassing oorlogsmonument Venray

Algemeen

Traditiegetrouw vindt op 4 mei de dodenherdenking plaats bij het oorlogsmonument aan het Kerkpad in het centrum van Venray.

Dit herdenkingsmonument is in 1949 opgericht en in 1956 voorzien van twee gedenkplaten aan de achterkant met de namen van Venrayse oorlogsslachtoffers. Een paar jaar geleden is de dodenherdenking verplaatst naar de achterzijde van het monument omdat hier meer plaats is voor de vele belangstellenden. Om ook de achterzijde een waardige uitstraling te geven wordt het monument in het kader van 75 jaar bevrijding aangepast.

Tevens worden er nieuwe naamplaten aangebracht. Foutieve vermeldingen op de oude naamlijsten zijn aangepast en de namen van oorlogsslachtoffers uit Blitterswijck en Geijsteren zijn toegevoegd. Op de website www.venray.nl/nieuwsoverzicht staat de lijst met namen tot nu toe. De lijst is ook te bekijken in het gemeentearchief in het gemeentehuis. Mochten er op deze lijst namen ontbreken of vermelde gegevens onjuist zijn, neem dan contact op met het Paul van Meegeren van het gemeentearchief via e-mail gemeentearchief@venray.nl.

Uit de krant