Rob Scheepers (links) en Remy Kreutz, voorzitter en initiatiefnemer van stichting Ik Begin.
Rob Scheepers (links) en Remy Kreutz, voorzitter en initiatiefnemer van stichting Ik Begin. Persfoto

Rob Scheepers bij stichting Ik Begin

Algemeen

Stichting Ik Begin aan de Julianasingel in Venray hield afgelopen zaterdag een open dag voor geïnteresseerden. Tevens werd er een inloop geopend. De inloop met de naam Trefpunt Ik Begin moet gaan fungeren als de fysieke sociale kaart binnen gemeente Venray.

Ook werd afgelopen zaterdag bekendgemaakt dat Rob Scheepers zich als ambassadeur aan stichting Ik Begin heeft verbonden. De cabaretier bracht een bezoek aan Venray en maakte tijd voor een praatje. "Diverse partijen zijn al aangehaakt bij onze stichting. Daar zijn wij ontzettend trots op", meldt Remy Kreutz, voorzitter en initiatiefnemer van stichting Ik Begin.

Rond de klok van 13.30 uur werden het logo en de naam van de nieuwe inloop gepresenteerd aan de bezoekers en partijen die gaan deelnemen aan de stichting. De verschillende partijen willen iedere donderdag fysiek aanwezig zijn bij stichting Ik Begin om op een laagdrempelige manier te voorzien in de diverse hulpvragen. Bij de stichting komen mensen met onder meer angst- en dwangstoornissen, maar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die afstand kan door diverse redenen zijn veroorzaakt. Met de komst van Rob Scheepers hoopt de stichting een boost te krijgen. "Hij heeft een bijdrage geleverd aan het herstel van onze eerste beginnen", vertelt Kreutz trots. Tijdens de open dag hield Scheepers een presentatie samen met de persoon die hij heeft geholpen. Zij bespraken onder meer de visie en opzet van Ik Begin. "Het was een geslaagde dag. De stichting is mede gebouwd door vrijwilligers en daar zijn we apetrots op."

Uit de krant