Logo peelenmaasvenray.nl
Archieffoto

Extra huurappartementen in centrum Venray

Er komen vijftien huurappartementen op de hoek van de Marktstraat en de Eindstraat. Dat maken de gemeente Venray en woningcorporatie Wonen Limburg bekend. De komst van het appartementencomplex is een impuls voor het centrum en kan rekenen op financiële steun van de provincie Limburg.

Wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray en Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg, zijn blij met de ontwikkeling: Jan Loonen: "Er is een behoefte aan betaalbare woningen in en rondom het centrum. Met Wonen Limburg hebben we afgesproken samen te werken aan nieuwe locaties. Met deze appartementen bieden we mogelijkheden voor starters, maar ook voor mensen die willen doorstromen naar een betaalbaar appartement dichtbij alle voorzieningen."

Winkels concentreren
De gemeente wil de winkels zoveel mogelijk concentreren in het kernwinkelgebied. Door trends als winkelen op internet wordt de behoefte aan het aantal vierkante meters detailhandel kleiner. Daarom is de toevoeging van extra woonruimte aan de rand van het centrum een wenselijke ontwikkeling, laat Loonen weten: "Omdat we een levendig centrum willen behouden en leegstand te bestrijden, willen we die winkels zoveel mogelijk concentreren. Daarom voegen we aan de rand van het centrum het liefst woningen toe." Ook Peeters ziet die behoefte aan woningen nabij de voorzieningen. "De extra bewoners vormen daarmee een extra impuls voor het centrum. In eerdere plannen zouden er op de plek juist winkelmeters worden toegevoegd, maar die worden nu aangepast."

Bijdrage provincie
Loonen is bovendien blij dat met de bebouwing het Mgr. Goumansplein verder wordt ontwikkeld. De ontwikkelingen passen in de verdere ontwikkeling van het gebied, vertelt Loonen: "Het centrum is volop in ontwikkeling. Samen met ondernemers, pandeigenaren en allerlei andere betrokkenen werken we aan een centrum dat klaar is voor de toekomst."

Een belangrijke betrokkene is de provincie Limburg. Gedeputeerde Andy Dritty: "Het investeren in de kwaliteit van Limburgse centra en kernen is noodzakelijk om deze levendig, dynamisch en aantrekkelijk te maken en te houden. Deze ontwikkeling in Venray past daar bij. Er wordt een keuze gemaakt om overbodige vierkante meters detailhandel te herbestemmen en er wordt kwaliteit met woningen waar vraag naar is in het gebied toegevoegd. Dat draagt bij aan de doorstroming op de woningmarkt."

Loonen: "Ik ben blij dat de provincie investeert in deze ontwikkelingen. We hebben de geplande winkelmeters ingeruild voor betaalbare appartementen. Dankzij een bijdrage van de provincie kunnen we dit soort maatregelen nemen om ons centrum richting de toekomst te versterken."

Betaalbare huurappartementen
"Door de open en constructieve samenwerking met gemeente en provincie is het mogelijk geworden op deze prachtige locatie sociale woningen te gaan realiseren. Een mooie mogelijkheid om ons aanbod van toekomstbestendige, betaalbare woningen te kunnen vergroten. We zien uit naar volgende kansen", aldus Ger Peeters.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten