Logo peelenmaasvenray.nl
Het Raayland College in Venray.
Het Raayland College in Venray. (Foto: Shelly Boom)

Science Symposium op Raayland

Het Raayland College in Venray houdt op vrijdag 7 februari in samenwerking met het Dendron College uit Horst voor de veertiende maal het Science Symposium.

Hoe zoek je naar buitenaards leven? en Hoe werken de hersens van tieners? zijn vragen die tijdens het symposium door toonaangevende onderzoekers en door de leerlingen beantwoord worden. Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Het programma begint met de eerste foto van het zwarte gat. Waarom die foto zo bijzonder is, dat legt sterrenkundige Jordy Davelaar uit. Hierna is het de beurt aan drie leerlingen uit 6-vwo van het Dendron College. Zij weten alles over het Dark Web. Wat dat is, dat wordt duidelijk tijdens de presentatie.

Een goochelshow staat hierna op het programma. Maar het is geen gewone goochelaar met een hoed en een konijn. Eric de Metsenaere is uitgenodigd om de aanwezigen te leren hoe te toveren met natuurkunde. Van goochelaar naar detective. Astrobioloog Inge Loes ten Kare legt uit hoe wetenschappers op zoek gaan naar buitenaards leven. Na deze zoektocht leggen twee leerlingen van 5-havo van het Raayland College uit hoe je van een frisdrankblikje een satelliet maakt. Ten slotte legt wetenschapsjournalist en auteur Mark Mieras aan leerlingen en ouders uit hoe de hersens van tieners werken, met een belangrijke rol voor de liefde.

Het programma start om 12.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Aanmelden kan via e-mail post@raayland.nl. Zie ook www.raayland.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten