De X-triathlon voor mensen met een beperking vindt plaats op zondag 17 mei in Venray.
De X-triathlon voor mensen met een beperking vindt plaats op zondag 17 mei in Venray. Foto: Rita Kuenen

X-triathlon krijgt vervolg

Algemeen

De X-triathlon voor mensen met een beperking in Venray krijgt een derde editie. Het sportevenement vindt plaats op zondag 17 mei in Venray. De inschrijving voor de derde X-triathlon is inmiddels geopend.

Iedereen Kan Sporten Noord-Limburg en MEE Noord- en Midden-Limburg organiseren dit jaar weer X-triathlon voor mensen met een beperking. Triathlon is een wedstrijd die bestaat uit drie sporten: zwemmen, fietsen en hardlopen. De X-triathlon is een aangepaste triathlon. Er wordt rekening met de beperking van de deelnemers.

De deelnemers kunnen kiezen tussen een recreanten- of een wedstrijdparcours. Het recreantenparcours is voor mensen die graag mee willen doen, maar niet de snelste tijd willen halen. Het wedstrijdparcours is voor mensen die écht willen winnen. De start is in Laco Sportcentrum Venray en de finish is op de atletiekbaan op sportpark De Wieën. De deelnemers betalen 15 euro inschrijfgeld. Dat bedrag maken ze vooraf aan de organisatie over. Hiervoor krijgen ze onder meer een startbewijs en een medaille. Buddy's doen gratis mee. Voor meer informatie kijk op de website www.iedereenkansporten.nl/x-triathlon.

Uit de krant