Koor Chrisko viert het 50-jarig jubileumfeest.
Koor Chrisko viert het 50-jarig jubileumfeest. Foto: Henk Hoedemaekers

Gouden jubileum Koor Chrisko

Algemeen

Koor Chrisko viert het 50-jarig jubileumfeest met een heilige mis op zondag 24 november in de Paterskerk in Venray om 11.00 uur. Verder verzorgt Chrisko een gratis kerstconcert op zaterdag 21 december om 20.00 uur in de Paterskerk. Zowel bij de eucharistieviering als bij het kerstconcert zorgt het koor voor een afwisselend repertoire met solisten en verschillende instrumenten.

Chrisko is opgericht in 1969 door kapelaan Snijders en was toen verbonden aan de Vredeskerk in Venray. Destijds bestond het uit veertig jongeren in de leeftijd van twaalf jaar en ouder en werd het begeleid door het Rank Xerox-orkest onder leiding van Jo van Els, tevens koordirigent. Nog steeds zingt een aantal dames van het eerste uur bij Chrisko. Het koor staat ruim 25 jaar onder leiding van dirigent Norma Ansinger en wordt op orgel begeleid door Petra Koopmans. Na de sluiting van de Vredeskerk ging het koor zingen in de Paterskerk. Het repertoire is meegegroeid en er wordt gewerkt aan mooie muziek, liturgisch passend en in verschillende talen.

Chrisko nam ook deel aan verschillende korenfestivals en venray Muzikaal Totaal. Ook worden huwelijksmissen en uitvaarten, kerstconcerten of een muzikale avonden in een zorginstelling gegeven. Een aantal keren per jaar wordt er gezongen in de Grote Kerk. Een KRO-tv-mis, live uitgezonden vanuit de Grote Kerk, en recent de muzikale medewerking aan de bisschopswijding van deken Smeets in Roermond, waren hoogtepunten. Belangstellenden, zeker oud-leden, zijn van welkom om dit jubileum mee te vieren. Zie ook www.koorchrisko.nl.

Uit de krant