Op De Peddepoel werd op 23 september het startsein gegeven van de Daily Mile Challenge. OOk wethouder Martijn van der Putten liep mee.
Op De Peddepoel werd op 23 september het startsein gegeven van de Daily Mile Challenge. OOk wethouder Martijn van der Putten liep mee. Archieffoto: Henk Lammen

Sportiefste klas met de fitste juf of meester

Algemeen

Tijdens de Nationale Sportweek 2019 afgelopen september ging Venray Beweegt weer op zoek naar de sportiefste klas met de fitste juf of meester van Venray. Dit jaar werden de basisschoolklassen uitgedaagd om elke dag de Daily Mile te rennen en een olympische foto van de juf of meester te maken. De Daily Mile is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden. Het doel is heel simpel: blije en fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school.

De winnaars zijn basisschool Sint Anna in Blitterswijck en basisschool De Peddepoel in Wanssum. Deze sportiefste klassen mét de fitste juf of meester hebben een bezoek van Nicole Beukers, olympisch roeister van TeamNL en ambassadeur van de Daily Mile, aan de school gewonnen. Op maandag 28 oktober bezoekt Nicole Beukers met haar olympische medaille de klassen om te vertellen over haar topsportavonturen en samen de Daily Mile te rennen.

Uit de krant