Het planten van de bevrijdingsboom, vrijdag in het het Kevin van de Rijdtplantsoen.
Het planten van de bevrijdingsboom, vrijdag in het het Kevin van de Rijdtplantsoen. Foto: Henk Lammen

Start 75 jaar bevrijding opnieuw op Peel en Maas TV

Algemeen

Oorlogsheld Kenneth George Mayhew plantte vrijdag samen met initiatiefnemer Martin van Els een herinneringsboom in het Kevin van de Rijdtplantsoen. Het was het officiële startsein voor het bevrijdingsweekend in Venray.

De Engelse oorlogsveteraan Mayhew, 102 jaar oud, raakte bij de bevrijding van Venray gewond. Voor zijn moed in de oorlog werd hij in 1946 ridder in de Militaire Willemsorde, de hoogste militaire onderscheiding in Nederland. Naast Mayhew en zijn echtgenote waren nog een aantal Engelse oorlogsveteranen aanwezig bij de ceremonie. Na afloop vertrokken de genodigden in een optocht van historische militaire voertuigen naar de raadzaal van het gemeentehuis. In de raadzaal was niet genoeg ruimte voor iedereen en daarom was dit deel van het programma besloten. Peel en Maas TV bracht om die reden zowel het planten van de boom als de ceremonie live in de Venrayse huiskamers.

Op verzoek van velen heeft Peel en Maas TV samen met producent Wim Wijnhoven van Audica Video besloten zowel het planten van de bevrijdingsboom als de ceremonie in het gemeentehuis nog een paar keer uit te zenden. De reportage is komende vrijdag om 19.00 uur en 22.00 uur en komende zaterdag om 13.00 uur, 16.00 uur, 19.00 uur en 22.00 uur nogmaals op de Venrayse tv-zender te zien.

Uit de krant