IVN Geijsteren-Venray houdt op 12 oktober een natuurwerkdag.
IVN Geijsteren-Venray houdt op 12 oktober een natuurwerkdag. Foto: IVN

Werken in de natuur

Algemeen

Op zaterdag 12 oktober organiseert IVN Geijsteren-Venray van 9.30 tot 12.30 uur een natuurwerkdag voor jong en oud bij de Bakelse Dijk.

Kom in actie voor de natuur in Venray en meld je aan door een mail te sturen naar mts.weijers@comveeweb.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en leeftijd. Route: bij rotonde Deurnseweg/Middenpeelweg afslaan richting Vredepeel (ri Zeeland). Bij de kruising met de Bakelsedijk naar links. (Er hangt een groene IVN-vlag.) De weg ongeveer 500 meter inrijden. Deze activiteit is geschikt voor iedereen die graag buiten is: volwassenen, kinderen met ouders en grootouders. Dus geschikt voor jong en oud, ook al heb je geen ervaring met landschapsonderhoud. Vooraf is er instructie hoe om te gaan met zaag en snoeischaar.

Wat gaan de deelnemers doen? Een stuk hei groeit dicht met berkenbomen. Dat is niet altijd goed voor de dieren en planten die van de zon en de open plekken houden, zoals hagedissen, vlinders, en vogels die er op insecten jagen. Ze gaan met zijn allen de berkenbomen omzagen, zodat deze plek openblijft en de dieren kunnen zonnen. Wanneer er gezaagd is, mogen van de gezaagde stammetjes hutten worden gebouwd door de kinderen.

IVN heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Er zijn voldoende mensen aanwezig om de activiteit te begeleiden.

Uit de krant