Venraynaar Jesse Rommen in duel met een van de spelers van BSV Limburgia.
Venraynaar Jesse Rommen in duel met een van de spelers van BSV Limburgia. Foto: Jolijn van Goch

Valse start Venray

Algemeen Video

Venray | Eersteklasser Venray is het nieuwe seizoen met een nipte nederlaag begonnen. In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, trok Limburgia door een doelpunt in de tweede helft aan het langste eind: 0-1.

Door Dennis Stiphout

De nederlaag was feitelijk de eerste tegenslag voor de Venraynaren in dit seizoen. In de beker presteerde het team van trainer Frans Koenen prima en haalde het ongeslagen de volgende ronde. Op voorhand leek dan ook niets een goed resultaat in de eerste competitiewedstrijd tegen promovendus Limburgia, uit Brunssum, in de weg te staan. Koenen kende desondanks wel pech met de blessures van Armend Shala (langdurig uit de roulatie), Niek Versteegen en Bram Vievermans (beiden op de weg terug). Koen Verlinden, deze zomer overgekomen van SSS'18, startte voorin bij de roodhemden. Na twintig minuten spelen deed Verlinden voor het eerst van zich spreken. Met een listig boogballetje probeerde hij de doelman van Limburgia te verschalken, maar dat lukte niet. Vervolgens kregen de gasten enkele kleine mogelijkheden, maar gescoord werd er nog altijd niet. Op slag van rust kreeg Verlinden de grootste kans van de eerste helft. Na een mooie dieptepass van Stef van Dijck verscheen de aanvaller oog in oog met de doelman van Limburgia, die als winnaar uit de strijd kwam.

Na rust wilde de thuisploeg een penalty, toen Stef Kersten werd neergelegd. De arbiter liet zich echter niet verleiden. Een kleine twintig minuten voor tijd kwamen de gasten op voorsprong. Na een aanval over rechts kon Jeffrey Arents in het strafschopgebied vrij inschieten: 0-1. In de slotfase kwam Verlinden tóch tot scoren, maar hij deed dat in buitenspelpositie. Zodoende zijn de druiven voor Venray zuur en start de eersteklasser met een toch enigszins onverwachte nederlaag. "Een teleurstellende uitslag. We hadden er meer van verwacht", gaf Koenen na afloop dan ook toe."We hebben het zelf ook een beetje in de hand gewerkt door bij vlagen ondermaats te spelen. We hebben te weinig gecreëerd tegen een stug verdedigende ploeg die eigenlijk niet kwam om te voetballen, maar wel met de zege naar huis toe gaat." Tegen Limburgia startte Bram Kersten achterin, terwijl dat niet direct zijn positie is. Het geeft aan dat Koenen niet al te ruim in de verdedigers zit. "We komen eigenlijk gewoon verdedigers tekort. Jordy Wismans is gegaan en er is geen vervanger gekomen, dus we moeten het intern oplossen. Ik ben tevreden met de spelers die zijn gekomen. Koen Verlinden wordt bijvoorbeeld een hele bruikbare speler voor ons."

Diezelfde Verlinden keek met een teleurstellend gevoel terug op zijn competitierentree bij Venray. "Je wilt gewoon starten met drie punten, het is vervelend dat dát niet lukt. Het was een lastige wedstrijd, we hadden moeite met veel duels. De kansen die we creëren moeten er wel in."

De aanvaller heeft het goed naar zijn zin. "Het is een paar tempootjes hoger, maar we hebben wel een leuke groep. Ten opzichte van mijn vorige periode komt nu bijna iedereen uit Venray. Dat schept wel een band."

Venray-BSV Limburgia 0-1 (0-0).

Venray: Roox; Bram Kersten, van Dijck, Willemse, Cornelissen; Rommen (60. Peeters), Brinkman, Egelmeers (85. v/d Voort); Vullings, Verlinden, Stan Kersten (65. Franssen).