Afbeelding
Foto: Shelly Boom

Gemeente Venray in de race voor sportprijs

Algemeen

De genomineerden voor de verkiezing Beste initiatief op sport- en beweegbeleid 2018/2019 zijn bekend. De gemeenten Enschede, Gorinchem, Venlo en Venray strijden dit jaar om de titel. De winnende gemeente wordt - samen met de Sportgemeente van het jaar 2019 - op woensdag 25 september bekendgemaakt tijdens het jaarcongres van Vereniging Sport en Gemeenten in Emmen.

De gemeenten Enschede, Gorinchem, Venlo en Venray zijn genomineerd voor het Beste Initiatief 2018/2019 met de projecten Kom in beweging op de Regenboog (Enschede), Zomerprogrammapaspoort (Gorinchem), Samenwerking jeugdnetwerk en Sportclub Irene ter voorkoming van uitval jeugdleden (Venlo) en Leefstijlakkoord (Venray).

Alle genomineerde initiatieven zijn bijzonder inspirerend en geven een mooi beeld van de brede inzet van gemeenten op de kracht van sport voor een gezonde en vitale samenleving. Gorinchem en Venlo zijn eveneens genomineerd voor de titel Sportgemeente van het jaar 2019. Bovendien is gemeente Gorinchem met het initiatief Beweegcoach Zorg Gorinchem vorig jaar al gekozen tot winnaar van het Beste Initiatief op sport- en beweeggebied 2017/2018.  

De winnaar van het Beste initiatief 2018/2019 wordt gekozen door een publieksjury bestaande uit 75 collega's van andere Nederlandse gemeenten. Op woensdagavond 25 september, tijdens het VSG-jaarcongres in Emmen, maakt de jury de winnaars bekend.

Uit de krant