Afbeelding
Archieffoto gemeentehuis

Luc Winants nieuwe burgemeester van Venray

Algemeen

De gemeenteraad van Venray heeft donderdagavond de 55-jarige Luc Winants (CDA) voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Venray.

Momenteel is hij werkzaam als ketenregisseur integratie vluchtelingen. Luc Winants was van 2012 tot 2018 burgemeester in de gemeente Brunssum en daarvoor onder meer wethouder en locoburgemeester in Maastricht. 

Met Winants krijgt Venray  'een krachtige verbinder met ruime bestuurlijke ervaring', verklaarde Toon Loonen, CDA-fractievoorzitter en voorzitter van de vertrouwenscommissie, bij de bekendmaking van Winants als burgemeesterskandidaat. "We zien in hem de krachtige verbinder waar we als gemeente naar op zoek waren. Hij is charismatisch, gemakkelijk benaderbaar en ook krachtig." Op dit moment is Winants nog woonachtig in Maastricht.

De voordracht wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is pas definitief na ondertekening van het koninklijk besluit. De gemeenteraad gaat ervan uit dat Luc Winants begin januari 2020 kan worden geïnstalleerd als opvolger van Hans Gilissen, die sinds eind 2009 de burgemeestersketting van Venray draagt. 

Foto Facebook Luc Winants. 


Uit de krant